از جمله برنامه هاى ویژه حضرت امام (ره) در ماه مبارك رمضان، عبادت و تهجد بود.
حضرت امام (ره) توجه ویژهاى نسبت به ماه رمضان داشته و بدین جهت، ملاقات هاى خودشان را در ماه رمضان تعطیل مى كردند و به دعا و تلاوت قرآن و… مى پرداختند.
و خودشان مى گفتند: «خود ماه مبارك رمضان، كارى است».
یكى از یاران امام، در این باره گفته است : در این ماه، ایشان شعر نمى خواندند و نمى سرودند و گوش به شعر هم نمى دادند. خلاصه، دگرگونى خاصى متناسب با این ماه در زندگى خود ایجاد مى كردند، به گون هاى كه این ماه را، سراسر، به تلاوت قرآن مجید و دعا كردن و انجام دادن مستحبات مربوط به ماه رمضان سپرى مى كردند.
ایشان، به هنگام سحر وافطار، بسیار كم مى خوردند، به گونه اى كه خادمشان فكر مى كردند كه امام، چیزى نخورده است!
عبادت و تهجد
از جمله برنامه هاى ویژه حضرت امام (ره) در ماه مبارك رمضان، عبادت و تهجد بود.
امام عبادت را ابزار رسیدن به عشق الهى مى دانستند. و به صراحت بیان مى كردند كه در وادى عشق، نباید به عبادت به چشم وسیله اى براى رسیدن به بهشت نگاه كرد.
اكثر آشنایان امام نقل مى كنند كه ایشان از سن جوانى، نماز شب و تهجد، جزء برنامه هایشان بود. بعضى از نزدیكان ایشان مى گفتند كه وقتى در ظلمت و تاریكى نیمه شب، آهسته وارد اتاق امام مى شدم، معاشقه امام را با ایزد احساس مى کردم و مى دیدم كه با خضوع و خشوعى خاص، نماز مى خواندند و قیام و ركوع و سجود را بجا مى آوردند كه حقا وصف ناپذیر بود. با خودم فكر مى كردم كه شب امام، حقیقتا، لیلة القدر است.
یكى از اعضاى دفتر ایشان، دراین باره مى گوید: پنجاه سال است كه نماز شب امام، ترك نشده است. امام در بیمارى و در صحت و در زندان و در خلاصى و در تبعید، حتى بر روى تخت بیمارستان قلب هم نماز شب خواندند.
امام توجه خاصى به نوافل داشتند و هرگز، نوافل را ترك نمى كردند. نقل شده است كه امام، در نجف اشرف، با آن گرماى شدید، ماه مبارك رمضان را روزه مى گرفت و با این كه در سنین پیرى بودند و ضعف بسیار داشتند، تا نماز مغرب و عشاء را به همراه نوافل به جاى نمى آوردند، افطار نمى كردند! و شب ها تا صبح، نماز و دعا مى خواندند و بعد از نماز صبح، مقدارى استراحت مى كردند و صبح زود، براى كارهایشان آماده مى شدند.
[یکشنبه 1396-03-07] [ 01:25:00 ب.ظ ]